Wapserveld 13, 2151 JP, Nieuw-Vennep 0252 347 577 info@vanadelfinance.nl

Wijziging jaarrekeningenrecht gepubliceerd

Wijziging jaarrekeningenrecht gepubliceerd

16 juni 2015 admin Comments Off

Onlangs is het wetsvoorstel voor de Uitvoeringswet richtlijn jaarrekening gepubliceerd. De nieuwe regels hebben tot gevolg dat meer ondernemingen in aanmerking komen voor een vrijstelling van de verplichte accountantscontrole. Dit kan u dus geld besparen.

In het bericht Vrijstelling verplichte accountantscontrole kon u lezen dat er op dit moment al vrijstellingen gelden op het gebied van de financiële verslaggeving. Dit vermindert de regeldruk. Met de Uitvoeringswet richtlijn jaarrekening wil de overheid de regeldruk voor middelgrote ondernemingen nog verder verminderen. Dit doet de overheid door de definitie van kleine ondernemingen bij te stellen. Daardoor komt u eerder in aanmerking voor een vrijstelling van de verplichte accountantscontrole van de jaarrekening.

Voorwaarden voor het zijn van een kleine onderneming
De nieuwe wetgeving, die per 1 januari 2016 in werking treedt, rekt de grenzen voor het zijn van een kleine onderneming op. Op dit moment is uw onderneming klein bij een balanstotaal van niet meer dan € 4,4 miljoen en een netto-omzet van niet meer dan € 8,8 miljoen. Het derde criterium is dat er minder dan 50 werknemers zijn. De grens van € 4,4 miljoen is straks € 6 miljoen en de grens van € 8,8 miljoen is straks € 12 miljoen.

Bron: Rendement.