Wapserveld 13, 2151 JP, Nieuw-Vennep 0252 347 577 info@vanadelfinance.nl

Na 60 maanden geen verlaagde bijtellingstarief meer

Na 60 maanden geen verlaagde bijtellingstarief meer

9 augustus 2017 admin Comments Off

De afgelopen jaren zijn er behoorlijk wat ontwikkelingen geweest in de bijtellingspercentages. Er is toen afgesproken dat het verlaagde bijtellingstarief vanaf het moment van eerste tenaamstelling maximaal 60 maanden lang onveranderd blijft. Dit geldt ook als de auto van eigenaar wisselt; het bijtellingspercentage en de termijn van 60 maanden zijn gekoppeld aan het kentekenbewijs.

Dat betekent dat voor diezelfde auto méér moet worden bijgeteld. Op de laatste dag van de termijn van 60 maanden moet de werkgever het nieuwe bijtellingspercentage bepalen volgens de normen die op dat moment gelden. Er start dan niet opnieuw een bijtellingsvaste periode van 60 maanden; sinds 1 januari 2017 wordt na afloop van de 60-maandenperiode jaarlijks getoetst wat de bijtelling moet zijn.

Valt de auto na de 60-maandenperiode opnieuw onder een verlaagd bijtellingstarief, dan geldt dit nieuwe percentage wel weer voor 60 maanden. Hiervoor komen in 2017 alleen auto’s zonder CO2-uitstoot in aanmerking. De bijtelling voor deze auto’s bedraagt 7%.

bron: Rendement